Almanya Koblenzi tanıyalımmı |
Bugün Almanya’nın önemli bir yerleşim merkezi olan ve tarihi yapıları ile öne çıkan koblenz şehrindeyiz. Ren nehrinin en büyük kolu ile birleşme noktasına vaktiyle şövalyelerce kurulmuş şehirde kurucu şövalyeleri simgeleyen sağlık binası var. Çünkü o şövalyelerin aynı zamanda sağlıkçı olma özellikleri varmış. Alman şansölyesi wilhem adına torunu ikinci Wilhem tarafından koblenz şehrinin en üç noktasına […]
Bugün Almanya’nın önemli bir yerleşim merkezi olan ve tarihi yapıları ile öne çıkan koblenz şehrindeyiz. Ren nehrinin en büyük kolu ile birleşme noktasına vaktiyle şövalyelerce kurulmuş şehirde kurucu şövalyeleri simgeleyen sağlık binası var. Çünkü o şövalyelerin aynı zamanda sağlıkçı olma özellikleri varmış. Alman şansölyesi wilhem adına torunu ikinci Wilhem tarafından koblenz şehrinin en üç noktasına inşa edilen wilhem anıtı tüm görkemi ile varım diyor. İkinci dünya Savaşı sırasında zarar görür anıt daha sonra tekrar onarılır. Koblenin bu noktası artık Almanya’nın ilan edilmiş dokunulmaması gereken Alman toprağı gibi kabul edilir.
Kent önem verdiği tarihi olayları anıtlaştırmış. 1953 yılında Rusya’daki büyük işçi ayaklanmalarına karşı sert müdahaleler nedeniyle çok sayıda ölen insanın anısına dikilmiş yapıt ve aynı şekilde doğu ve batı Almanya’nın birleşmesini ait 1989 yılındaki Berlin duvarının yıkılışının anısı da duvardan alınan parça anıtlaştırılıp canlı tutuluyor. Kentin tarihi dokusu çok güzel tarihi korunmuş. alışveriş caddeleri çok güzel Noel alışverişi için süslenmiş pazar da ilgi çekici. yine ağırlıklı olarak turistler var. halk sokakta değil ağırlıklı turistler caddeleri dolduruyor.
Biraz da Okur yazar olmadığı söylenen imparator Salmandan bahsetmek gerekli. Rehberden aldığımız bilgiye göre Salman idaresi altındaki toprakların yönetimini üç oğluna böler. Bu bölünmeden süreç içinde Fransa Almanya ve bugünkü Belçika’ya denk gelen topraklar ve devlet yapıları oluşur. Başlangıçta toprakların pay ettiği çocuklar arasında kavga olmaması için rutin toplantılar yapılıyor muş. Bu toplantılar 800 yıllarda inşa eden Almanya’nın en eski kilisesi olarak adlandırılan castor kilisesinde yapılıyormuş. Çocukları arasında periyodik toplantılarla ayrı ayrı ülkeler idaresi konusunda Uzlaşsalar da sonuçta ayrı ayrı devletlerin oluşumunu ve tarih süreci içinde de karşı karşıya gelişlerini engelleyemezler.
Keyifli güzel bir kent. Yaşam heyecanı burada biraz daha fazla gibi.